Grill vegetarburger, glem kjøttpølser

Da VG publiserte en artikkel der flere fagpersoner/fagpaneler advarte mot å legge kjøttpølser på grillen, kom det mange kommentarer i kommentarfeltet.

Det var overraskende mange som mente at dette var overdrevet, og som ikke ville ta innover seg at det faktisk ikke hvem som helst, men store organisasjoner som WHO, Harvard, WCRF og AICR som frarådet å spise bearbeidet kjøtt. Noen sa at til og med at de heller ville dø mange år for tidlig enn å slutte med pølser og prøve vegetarmat. Er det virkelig så mange som aldri har smakt på en ordentlig god vegetarburger?

I Norge kommer 50 % av kjøttinntaket i form av bearbeidet kjøtt, bl.a. pølser. Pølser og kjøttpålegg er en viktig del av moderne norsk kosthold og matkultur. Kjøttindustrien har i flere tiår brukt flere titalls millioner kroner på å fremme (markedsføring, reklame o.l.) av kjøtt og kjøttprodukter. De siste par år har Opplysningskontoret for egg og kjøtt brukt 69 - 80 millioner kroner per år. Nå ser vi resultatet. Hvis pølser og kjøtt virkelig er så godt at en vil heller dø 30 år for tidlig enn å slutte med det, kanskje man kan slutte å bruke penger på en så kostbar markedsføring?

Google på vegetarburger eller vegansk burger, kanskje du finner noe som frister?

Klikk på lenker her og prøv å lage en sunn vegetarburger! Lag flere av gangen og frys - og så har du en sunn grillmat hele sommeren!

http://www.veganmisjonen.com/2014/05/oppskrift-vegansk-grillburger.html

http://www.veganmisjonen.com/p/arkiv-burgere_6.html

http://www.vegetarbloggen.no/2015/06/08/grillet-falafel-i-pita-med-tzatziki/

http://www.framtiden.no/blogg/matbloggen/gronne-grillburgere.html

Les også:

http://www.vegetarlegen.no/news/2015/7/4/ogs-kyllingplser-kan-fre-til-kreft

http://www.vegetarlegen.no/news/2015/1/29/bearbeidet-kjott-kreft

http://www.vegetarlegen.no/news/2015/1/29/sunn-slank-planteprotein