Plantebasert kosthold, bok - den beste julegaven!

Helse er det viktigste vi har, og sunt kosthold er spesielt viktig for god helse. Plantebaserte kosthold er de sunneste kostholdstypene som finnes. Boken Plantebasert kosthold inneholder alt du bør vite om hvordan spise plantebasert: matvarer, næringsstoffer, innkjøp og 33 sunne oppskrifter! Boken er den beste gaven til en som vil være sunnere.

 Du kan kjøpe boken på nettet her eller spørre etter boken i bokhandlere!

Boken er skrevet av meg sammen med Nina Johansen, som har mastergrad i samfunnsernæring, og Mari Hult, som står bak Norges største vegetarblogg. Et grønt kosthold er også løsningen på dagens miljø- og bærekraftutfordringer. Alle som bryr seg om sin egen helse, dyrene, miljøet og bærekraftig matproduksjon, blir glad for å få boken Plantebasert kosthold i gave!

Spørsmålene er mange når det kommer til å kutte ned på kjøtt og melk!

Hvordan kan jeg spise plantebasert, og være trygg på at jeg får i meg nok næring? Hvilke tilskudd trenger jeg? Overlever jeg uten kjøtt og fisk? Kan barn leve på mat fra planteriket? Hva med gravide? Hvorfor bør du spise grønnere, og hvordan gjør du det i praksis? Vi har basert boken på de største kunnskapsoppsummeringene om kosthold og helse – og kildene finner du listet her

Bestill boken Plantebasert kosthold her

I denne boken får du alle svarene på hvordan du setter sammen et fullverdig plantebasert kosthold. De avliver myter og gir deg all kunnskapen du trenger. I tillegg får du lekre og enkle oppskrifter, som garantert vil inspirere deg til et grønnere liv!

Samtidig velger stadig flere å legge om kostholdet, enten fordi de vil ha bedre helse, eller fordi de er opptatt av dyrevelferd, klima, eller jordas bærekraft.

Innhold i boken Plantebasert kosthold

DEL 1: Hvorfor anbefaler vi et plantebasert kosthold
DEL 2: Hvorfor kutte ned på kjøtt, fisk og meieriprodukter
og DEL 3: Hvordan sette sammen et sunt, plantebasert kosthold
DEL 4: Slik gjør du det i praksis
Ofte stilte spørsmål

I denne boken gir vi deg alle svarene på hvordan du setter sammen et fullverdig plantebasert kosthold. De avliver myter og gir deg all kunnskapen du trenger. Hva skal du spise? Mari Hult står bak vegetarbloggen.no og har gitt ut de veganske kokebøkene Sykt billig, Sykt godt og Sykt enkelt.

Vi oppklarer flere myter i denne boken, og noe av innholdet om myter og vanlige spørsmål har vi publisert på nettsidene pan-norway.org:

Boken Plantebasert kosthold er en god praktisk guide til plantebasert kosthold som gir kunnskap om følgende: matvarer, næringsstoffer, innkjøp, planlegging av kosthold og kjøkkenrutiner, og oppskrifter! Vil du holde deg frisk og spise grønnere/sunnere – burde du ha boken.

Helsedirektoratet: Sunt og grønt kosthold er bærekraftig kosthold!

Rapporten ved Nasjonalt råd for ernæring, Bærekraftig kosthold – vurdering av de norske kostrådene i et bærekraftperspektiv, lansert 28.11.2017, er et stort, grundig og viktig arbeid. Hovedkonklusjonen i rapporten er at sunn mat, med mindre kjøtt og mer erter, bønner, grønnsaker og frukt er bærekraftig mat. Blant annet skriver rapporten følgende:

«Kort oppsummert er det stort samsvar mellom et kosthold som blir anbefalt for å fremme helse og et kosthold som er mer bærekraftig. Et slikt kosthold kjennetegnes blant annet av et høyt inntak av frukt, grønnsaker, grove kornprodukter og et lavt inntak av rødt og bearbeidet kjøtt.«

«Selv om analysen her på ingen måte er fullstendig, virker det rimelig å konkludere med at rådet om å redusere det totale kjøttinntaket (både hvitt og rødt) en god del i forhold til det vi spiser i dag er bærekraftig».

I boken vil du blant annet finne dette

  • Når behøver man kosttilskudd med plantebasert kosthold?

  • Kan man spise plantebasert basert på norskdyrkede råvarer?

  • Hvordan legge om til et sunt og næringsrikt kosthold?

  • Hensyn til gravide, ammende, barn og eldre

  • Basismatvarer i plantebasert kosthold

  • Alternativer til kjøtt, fisk, melk og egg

  • Trening og plantebasert kost

  • Kosttilskudd basert på kosthold og livsfase

  • Hvordan bruke minst mulig tid på matlaging

  • Gode innkjøps- og kjøkkenrutiner

  • Lettvinte, sunne hverdagsoppskrifter

  • Sunn, plantebasert ferdigmat

Om forfatterne av boken Plantebasert kosthold

Nina C. Johansen

Nina C. Johansen har mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet og er sertifisert i plantebasert kosthold fra et universitet i USA, og har i flere år drevet med personlig kostholdsveiledning, inkludert kostveiledning av vegetarianere og veganere, inkludert barn og ungdom. Hun har selv spist plantebasert i mange år og har barn som er vokst opp med et slikt kosthold.

Tanja Kalchenko

Tanja Kalchenko er utdannet lege og jobber som overlege ved et universitetssykehus. Hver dag ser hun mange pasienter, med mange ulike sykdommer, og har derfor spesiell interesse for sykdomsforebygging. Derfor har Tanja fordypet seg i hvordan plantebasert kosthold påvirker helse, og har selv spist plantebasert i mange år.

Mari Hult

Mari Hult, som står bak vegetarbloggen.no og de veganske kokebøkene «Sykt godt» og «Sykt enkelt», til å sette sammen enkle og gode oppskrifter